Hammarbys roddklubb, 50 årsfest och gangstertema.

Det är alltid roligt när en fest har något speciellt tema. Denna fest gick i 30-talets tecken med allt vad det innebar. Festen som firades var en man som snart skulle fylla 50år. Ingen ålder konstaterade vi då den ”unge” Patricio såg ut att vara knappt 40år. – Ah inställsam för mer drick frågade värdeparet. Nja kanske men så var faktiskt fallet. Roddklubben under bron vid Gullmarsplan är en anrik gammal plats och som jag förstått det så var det bland de första ställena där klubben Hammarby bildades 1889. De grönvita ränderna togs för den fina färgen men också för att två andra roddklubbar i Stockholm redan tagit blårandigt och gul randigt. Hammarby roddklubb som nu delade färgerna med en klubb från Göteborg tog ytterligare det ett steg till och la till en rand till.

Festen började som det brukar med en fördrink för att sen hitta sin placering med hjälp av en sång. För att hitta sin bordskamrat var man tvungen att gå upp på sen och sjunga en rad ur en känd sång. Den andra personen satt sedan på artistens namn och på så sätt kunde de slå sig ner tillsammans.

Maten, kanske det viktigaste, serverades strax efter gästerna satt sig och de blev serverade: Pata negra 36månaders spansk skinka, Lomo, tre sorters nybakat bröd med olivtapenad och syrligt smör, Manchego, höstprimörsallad med gravad citron, ungsbakad sötpotatis med tonfiskröra och krispig purjolök, Kyckling allijo, stark tomatiserad chorizo, papas arrugadas, majsröra, aioli, mojo rojo, Helstekt 200 dagars aus flank, salsa med koriander, chili och kikärtor samt chokladbrownie med vitchoklad mousse och blandade bär.

Gästerna var otroligt nöjda med maten och slängde med superlativ som magiskt och fantastiskt. Kul att få snabb feed back på de man serverar.

När vi var klara städade vi i ordning i köket, packade ihop våra saker och åkte hem med ett leende på läpparna. Ännu en lyckad dag på jobbet.

Lindhcatering presterar alltid på bästa nivån. Felmarginal noll!

IMG_1152